Sauna

La sauna es caracteritza per una calor seca que oscil.la entre 80 ºC i 100 ºC i una humitat relativa molt baixa, que no arriba al 15 %.

Beneficis

  • Exercita el sistema cardiovascular. L’alta temperatura fa que augmente el metabolisme muscular i vigoritza el cor gràcies al fet que la calor dilata els vasos capil.lars.

Elimina toxines. Obre els porus i contribueix a netejar la pell d’impureses.L’organisme elimina, entre altres «productes residuals», metalls pesants (plom, mercuri, zinc, níquel, cadmi…), alcohol, nicotina i sodi.

Millora la respiració. Ajuda a aclarir les vies respiratòries. Fa més fluida la mucositat que puga haver-hi als bronquis. En cas de catarros o refredats, després d’una sessió es notarà una gran milloria.

Millora les malalties articulars. La combinació de calor corporal, milloria de la circulació, emissions d’endorfines i escalfament de les articulacions rígides alleuja el dolor i les molèsties. Un cos calent és menys sensible al dolor. Exerceix un efecte positiu sobre el sistema locomotor i l’estat psicoemocional, a més d’alleujar el dolor artrític.

Prepara el cos per a altres tractaments terapèutics i estètics. Després d’una sauna, l’estat de la pell i dels músculs és ideal per a sotmetre’s a una sessió de massatge o a qualsevol tractament que incloga l’aplicació d’algun tipus de productes (cel.lulitis, obesitat, hidratació de la pell en profunditat…).

Altres aplicacions. Ajuda a recuperar els músculs i l’organisme després de l’exercici, redueix la cel.lulitis i les adipositats. A més, és beneficiós en cas de torçades, neuràlgies, espasmes musculars, rigidesa articular i en general malalties osseomusculars.

Ajuda per al son. En relaxar el cos i eliminar molts dels dolors, la sauna ens permet dormir millor.

No és recomanable per a tothom

La sauna pot resultar perillosa per als qui pateixen determinades malalties del cor, ja que suar abundantment provoca que es concentrin també els fluids corporals, per la qual cosa la sang es torna més densa i això pot provocar un atac cardíac. Per això, els especialistes recomanen tant en cas d’hipertensió com en persones cardiòpates consultar el metge la conveniència o no d’anar a una sauna. Així mateix, hi ha estudis mèdics que adverteixen que l’abús de les sessions de sauna pot ser perjudicial per a la vida sexual.