Muay-Thai Kick Boxing

ENTRENO KICK

profesionalitad

 

ALUMNOS KICK ALUMNOS KICK 2

La boxa tailandesa (o Muay Thai) és un esport de combat originari de l’actual Tailàndia i països veins; també es coneix com «l’art de totes les parts», perquè les mans, els peus, els colzes i els genolls s’empren molt.

Encara que les puntades altes poden ser més espectaculars a la competició, els experts d’aquest esport afirmen que les puntades baixes (low kicks) i els cops amb colzes i genolls poden ocasionar més danys als contraris durant els combats.

Durant la competició, el participant fa una cerimònia llarga i segueix un ritual abans del combat. Això té un origen religiós, però també serveix per estirar els músculs i fer escalfament.

L’entrenament per a la boxa tailandesa és conegut per la seva intensitat i fermesa. Intenta endurir les anomenades «vuit parts del cos». Per exemple, sovint es compara un cop amb la tíbia d’un boxejador tailandès amb ser copejat amb un bat de beisbol. Els boxadors tailandesos donen puntades amb la tíbia i de vegada amb el peu.

La boxa tailandesa ha influït molt en el naixement del kick-boxing que s’ha desenvolupat posteriorment al Japó, a Europa i a Amèrica del Nord.

Gairebé cada moviment de boxa tailandesa usa el cos sencer, tot girant el maluc a cada puntada i a cada cop de puny. Conseqüentment, els atacs i la defensa en la boxa tailandesa són més lents i més forts que, per exemple, els de boxa o de karate.

Kickboxing

El terme kickboxing designa un conjunt de disciplines o esports de combat que utilitzen els peus i els punys. en particular és una de les disciplines de Boxe pieds-poings que van desenvolupar primer els japonesos i després els nordamericans.

A mitjans dels anys seixanta el japonès Kurosaki, practicant de Karate Kiokushinkaï, viatjà a Tailàndia descobrint el Muay-Thaï. A la seva tornada al Japó va decidir barrejar les seves tècniques de Karate amb les del Muay-Thaï, suprimint els cops de colze i genoll, així va néixer un nou esport denominat kick (patejar) boxing (boxejar).

Entre els no japonesos que més èxits van aconseguir, destaquen el francès Christian Guillaume, que el 1969 va aconseguir quatre victòries i dos nuls; i l’americà Benni “The Jet” Urquidez, que el 1977 guanyà Tatsuyuki Suzuki en quatre assalts.

El 1973 Urquidez i Howard Hanson van crear la W.K.A. (Associació Mundial de Karate), canviant anys després la “K” de karate per la de Kick-Boxing.

Els campions més coneguts són Rob Kaman, Benni Urquidez, Dennos Alexio i Ernesto Hoost.